Written about us

HoGent start met opleiding artificiële intelligentie voor marketeers

Wednesday 5th of October 2022

Hogeschool Gent start als eerste school in België met een cursus artificiële intelligentie in de opleiding marketing.

Bij artificiële intelligentie zijn computers in staat om zélf dingen te leren. In heel wat sectoren gebruiken ze al artificiële intelligentie (of AI). HOGENT wil dat alle studenten artificiële intelligentie in hun vakdomein toepassen, ook al houdt hun richting er niet meteen verband mee.

David Vansteenbrugge uit Oudenaarde werkt bij het bedrijf addData dat zich bezighoudt met artificiële intelligentie (AI). Het bedrijf heeft op vraag van HOGENT de nieuwe opleiding mee vorm gegeven. En David is een van de lesgevers van het nieuwe postgraduaat aan Hogeschool Gent. “We merkten dat de kennis bij bedrijven rond AI best laag was. Nochtans wordt AI steeds belangrijker. Daarom zochten we actief naar partners om het kennisniveau over AI op te krikken“, zegt Vansteenbrugge.

De nieuwe opleiding is een postgraduaat en richt zich op twee groepen. “Enerzijds richten we ons op pas afgestudeerde marketingstudenten, en anderzijds op marketeers die al een paar jaar meedraaien in het werkveld en zich graag willen bijscholen”, legt Vansteenbrugge uit. De cursus moet marketeers leren omgaan met AI in al zijn facetten. “Het is de bedoeling dat we vanuit de basis vertrekken. We leggen eerst uit wat AI is, om hen vervolgens aan te leren hoe je er op een correcte, veilige manier mee kan omgaan”, aldus Vansteenbrugge.

Duidelijk signaal

Het postgraduaat komt er volgens Vansteenbrugge geen dag te laat. “Het is een relevant, duidelijk signaal om AI ook aan te bieden in een andere sector. In opleidingen vandaag krijgt artificiële intelligentie zelden aandacht, hoewel het steeds een grotere rol speelt in organisaties. Artificiële intelligentie moet daarom absoluut zijn plaats krijgen in curricula vandaag”, besluit hij.

Marieke Martens