Written about us

Flowresulting wordt onderdeel van Customer Collective

Thursday 20th of October 2022

Utrecht, 20 oktober 2022 – Het toonaangevende marketing-, strategie-, en consultancybedrijf, flowresulting, wordt onderdeel van Customer Collective groep. De groep vergroot daarmee zijn expertise op het vlak van marketingstrategie en pricing, die bij CMO’s bovenaan de agenda staan. Met de komst van flowresulting, versterkt Customer Collective zijn positie in Nederland.

Waar klanten blij van worden én voor willen betalen 

Het in Utrecht gevestigde flowresulting, levert al meer dan 20 jaar hands-on strategisch advies. Het team van 15 adviseurs werkt onder anderen voor merken als Volkswagen, Vattenfall, Nespresso, Nationale-Nederlanden, a.s.r. en ANWB. Flowresulting is expert in strategie, CX en pricing: producten en diensten waar klanten blij van worden én voor willen betalen. Het bureau wordt geleid door Marc Westeneng, Anders Jansen en Ed Ram.

Marc Westeneng: “Opdrachtgevers vragen vaak om een bredere dienstverlening dan flowresulting ze nu kan bieden. We zeggen geregeld ‘nee’ tegen klanten omdat we focussen op waar we echt goed in zijn. Met Customer Collective kunnen we nu ‘ja’ zeggen doordat we onze klanten toegang bieden tot meer specialismen binnen het marketingdomein. Ik denk dat onze klanten daar blij van worden.”

Focus op de consument 

Customer Collective is eind maart vorig jaar gelanceerd, bestaande uit verschillende bureaus waaronder The House of Marketing (THoM). Het is THoM’s missie om de groei van organisaties eenvoudiger te maken via talent op het vlak van strategie, digitalisering, data, technologie en branding. Customer Collective verenigt bedrijven die een of meerdere expertisedomeinen beheersen. Het collectief bestaat momenteel uit ongeveer 400 werknemers, waarvan 100 in Nederland en 20 in Duitsland.

Meer deskundigheid en slagkracht 

Voor Managing Director van THoM, Wouter Stoutjesdijk, is de komst van flowresulting een belangrijke stap: “flowresulting bezit een uitstekende reputatie, die bijdraagt aan de groeikansen van ons gehele bedrijf. Hun consultants zijn sterk in het ontwikkelen van optimale waarde-proposities, klantstrategieën en pricing voor grote bedrijven. Met deze acquisitie wordt onze dienstverlening alleen maar sterker en verankeren we ons definitief in de Nederlandse markt.

Pricing expertise krijgt een boost 

Grégory Delens, Managing Partner bij Customer Collective, is verheugd over deze overname. Flowresulting heeft namelijk veel ervaring met pricing. “Bij ons was dit onderdeel nog te weinig onderbouwd, terwijl value based pricing zo cruciaal is. Nu gaan we deze expertise inzetten bij al onze klanten!”, aldus Grégory Delens.

Over Customer Collective  

Customer Collective is een ecosysteem dat bestaat uit verschillende entiteiten. De marketinggroep ondersteunt bedrijven om snelle groei te realiseren door een gedreven focus op hun klanten. De groep concentreert zich op vijf pijlers die eveneens de voorwaarden zijn voor een succesvolle commerciële transformatie: customer strategy, branding & performance, digital acceleration, data en technologie. Sinds 2021 bundelt Customer Collective daarvoor de krachten van onder andere The House of Marketing, Dignify, Upthrust en Fightclub. Anders dan andere ecosystemen in de Europese markt werken de bedrijven nauw samen: voor ieder project worden profielen met complementaire expertise en vaardigheden geselecteerd om zoveel mogelijk impact te genereren. Customer Collective wordt ondersteund door Down2Earth Capital en Quanteus Group. De groep telt 400 werknemers in België, Nederland en Duitsland.  Meer info op www.customercollective.eu.