Written by us

Customer Collective neemt Nederlands Flowresulting over

Friday 21st of October 2022

Met de overname van het Nederlandse Flowresulting, een marketing- en strategieconsultancybedrijf, vergroot Customer Collective zijn expertise op het vlak van marketingstrategie en vult het vooral een missend onderdeel in hun dienstenaanbod aan: de pricing-expertise, die bij CMO’s bovenaan de agenda’s staat.

Dankzij deze acquisitie ziet Customer Collective meer kansen om klanten en medewerkers bredere oplossingen te bieden en verder te groeien in België, Nederland en Duitsland.

Het in Utrecht gevestigde Flowresulting levert al meer dan 20 jaar hands-on strategisch advies. Het team van 15 adviseurs werkt voor merken als Volkswagen, Vattenfall, Nespresso, Nationale Nederlanden, ANWB, A.S.R. en vele anderen. Het bureau is expert in strategie, CX en pricing: producten en diensten waar klanten (eindgebruikers) blij van worden én voor willen betalen. Het wordt geleid door Marc Westeneng, Anders Jansen en Ed Ram. Customer Collective is een In maart vorig jaar gelanceerd ecosysteem dat bestaat uit een groep van entiteiten waaronder The House of Marketing. Hun misste is het groeien van organisaties eenvoudiger maken via talent op het vlak van strategie, digitalisering, data, technologie en branding. Daarom verenigt Customer Collective bedrijven die een of meerdere van die vijf expertisedomeinen beheersen. Intussen bestaat het collectief uit zo’n 300 medewerkers in Belglë, 100 in Nederland en 20 in Duitsland.

Lies Taerwe, managing director van The House of Marketing, is verheugd met deze overname, omdat Customer Collective hiermee sneller kan groeien: “Overal heerst de war for talent. Met Flowresulting versterken we onze expertise op het vlak van customer strategy. Hun kennis van de Nederlandse markt is van groot belang om van strategie naar implementatie over te gaan.” Een extra reden tot vreugde is dat Flowresulting veel ervaring heeft met Pricing, na Product, Promotion en Place de laatste van de vier P’s van de marketingmix. “Bij ons was dit onderdeel nog te weinig onderbouwd, terwijl value based pricing zo cruciaal is,” gaat Lies Taerwe voort. “Nu gaan we deze expertise kunnen inzetten bij al onze klanten! De komst van flowresulting past ook uitstekend in de internationale ambitie van Customer Collective. Door dergelijke ecquisities willen we in België Nederland en Duitsland met de juiste experten onze groep versterken.”

Op de foto: Vlnr. Grégory Delens – Managing Director of Expansions Customer Collective, Wouter Stoutjesdijk – Managing Director The House of Marketing Nederland, Ed Ram – Partner flowresulting, Anders Jansen – Partner flowresulting, Marc Westeneng – Founding partner flowresulting, Lies Taerwe – Managing Director The House of Marketing, Regis De Preter – Investment Manager Down 2 Earth Capital

Na